Beleef Taartrovers Film Festival tijdens de herfstvakantie

2 Sep 2019

Op maandag 14 oktober, tijdens de herfstvakantie, opent het Taartrovers Film Festival haar deuren in Natlab in Eindhoven. Het festival vol fantasierijke films en creatief spel voor kinderen van 2 tot 9 jaar is dit jaar al in Groningen en Amsterdam neergestreken en komt van 14 t/m 18 oktober naar Eindhoven.

Veel films waren nog niet eerder in de bioscoop te zien; lange en korte, spannende en zoete, ontroerende en grappige films (en hier en daar een experimentele film). Bij Taartrovers Film Festival kijk je niet alleen film, je kan er ook veel ontdekken, maken en je kan er spelen met al je zintuigen.

Iedereen die naar de film gaat, mag de hele dag ronddwalen in de Speeltuin van de Verbeelding. Ga er op expeditie met je oren. Wat doen geluiden met de beelden die je ziet? Maar ook omgekeerd; kan jij tekenen wat je hoort?

Kom kijken in het donker, wat doet licht met vorm en kleur? Ontdek hoe beelden groter groeien door projectie. Knoei met water, klieder met zand en laat het licht er mee stoeien. Betover je ogen met de illusie van beeld in beweging. Kruip in de mini-studio waar je kan spelen in een zelf ontworpen decor, met fantastische kostuums en grappige props. Speel er je eigen film. Bak tenslotte een verrukkelijk taartje in de filmfoyer, want het is feest en taart hoort erbij!

Meer lezen over Taartrovers Film Festival