Een verzameling tips, weetjes en ideetjes voor Halloween

1 Oct 2008

Op Leuk voor kids besteden we altijd aandacht aan Halloween. Ook dit jaar hebben we een aantal dingen verzameld die met Halloween te maken hebben.

Halloween kleurplaten

Heel veel kleurplaten van Halloween. Pompoenen, graaf Dracula, spoken, weerwolven, heksen en andere griezels om uit te printen.

Wat is Halloween?

Halloween is een jaarlijks terugkerend feest dat gevierd wordt op 31 oktober. Het woord Halloween is een verbastering van All Hallow’s Eve. Dit is Engels voor de avond voor Allerheiligen. Allerheiligen is een katholieke viering voor de heiligenverering.

Alle weetjes over Halloween

Een pompoen uithollen

Met het oog op Halloween kun je een aantal leuke dingen knutselen. Bijvoorbeeld een pompoen — het bekendste symbool van Halloween — uithollen.

Meer over het uithollen van een Halloween pompoen

Hoe hou je een pompoen langer goed?

Als je eenmaal een mooie pompoen hebt uitgesneden wil je hem natuurlijk wel zo lang mogelijk bewaren. Hieronder zijn een aantal tips om de houdbaarheid van jouw Halloweenpompoen te vergroten.

Lees de houdbaarheidstips

Spookkoekjes bakken

Ter ere van Halloween bak je — met de hulp van je ouders — iets lekkers. Wat dacht je van je eigen spookkoekjes?

Ze zijn leuk om te maken. Ze zien er grappig uit. En ze zijn lekker om op te eten bovendien.

Lees het spookkoekjes recept

Halloween deurhanger

Waarom maak je geen Halloween deurhanger voor je kamer?

Ideetjes voor een heksenfeestje

Een draaiboekje met activiteiten, geschreven toen Tara haar zevende verjaardag vierde en ze graag een heksenfeestje wilde.

Heksen en Halloween passen natuurlijk prima bij elkaar. Dus als je met Halloween een party wilt organiseren, komen de heksenfeest tips hierbij misschien wel van pas.

Daphne bommer ~ op 30 August 2015 om 21:54

Ik zou het fijn vinden als er ook leuke ideeën komen die heel erg spectaculair zijn

Anouk ~ op 31 October 2011 om 10:02

Als je nog meer informatie over Halloween wilt met wat leuke tips: www.halloweentips.com Dit is helaas wel in het Engels maar je kan het altijd nog vertalen of je ouders vragen te vertalen ;)

ilse ~ op 29 October 2009 om 18:35

heey, ik vind dit super site vooral met hallowien groetss ilse:P

maud bouwman ~ op 2 January 2009 om 13:23

hallo, hebben jullie misschien wat tips voor Halloween voor iets oudere kinder van ca. 13, 14 jaar? want ik houd een presentatie (in het engels!) over halloween. een deelonderwerp is halloween tips. als jullie er een paar sturen vind ik dat super!!!! dan is mijn presentatie af =) alvast bedankt, groetjessss maud.