Mysterieuze nieuwe Pokémon duikt op in Pokémon GO

28 Sep 2018

De Pokémon Company en Nintendo brengen het nieuws naar buiten dat er een nieuwe Mythische Pokémon is ontdekt in de wereld van Pokémon GO: Meltan.

Meltan is een Steel-type Pokémon met een lichaam dat grotendeels bestaat uit vloeibaar metaal, waardoor hij een bijzonder vloeiende vorm heeft. Deze Pokémon kan zijn vloeibare armen en poten gebruiken om metaal aan te tasten en in zijn lichaam op te nemen. Meltan kan stroom opwekken met het geabsorbeerde metaal. Hij gebruikt deze stroom als energiebron en ook als aanvalswapen door met zijn oog een straal af te vuren.

  • Naam: Meltan
  • Categorie: Hex Nut Pokémon
  • Hoogte: 0,2 m
  • Gewicht: 7,98 kg
  • Type: Steel

In Pokémon GO zijn waarnemingen van Ditto gemeld die zijn getransformeerd tot Meltan. Professor Oak en Professor Willow zijn een onderzoek begonnen naar Meltan.

https://youtu.be/I9CVaVjXat8

Professor Oak is een toonaangevende autoriteit op het gebied van het Pokémon-onderzoek uit Pallet Town in de Kanto-regio. In Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! geeft hij zowel aan jou als aan je rivaal een Pokédex, met aan jou de opdracht om zijn droom te vervullen.

Ondertussen doet Professor Willow — met de hulp van Pokémon GO-spelers van over de hele wereld — in het veld onderzoek naar de leefgebieden en verspreiding van Pokémon. Als voormalig assistent van Professor Oak overlegt hij met Oak, wanneer hij op een probleem stuit bij zijn onderzoek.

Vast staat wel dat Pokémon GO op de een of andere manier een belangrijke rol speelt bij het ontmoeten van Meltan in Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! Zodra meer bekend is over deze mysterieuze Mythische Pokémon zullen wij dat direct melden.