Taartrovers Film Festival trapt begin mei af in Eye Filmmuseum Amsterdam

4 Mar 2020

Op maandag 4 mei start het Taartrovers Film Festival met hun landelijke tour en bezoeken dit jaar de steden Amsterdam, Groningen en Eindhoven. Het festival is tijdens de meivakantie (van 4 t/m 10 mei 2020) te bezoeken in het Eye Filmmuseum in Amsterdam. Taartrovers is hét festival met film en verbeelding voor jonge kinderen van 2 tot 9 jaar.

Het gaat bij Taartrovers om meer dan alleen film: het festivalprogramma bestaat uit kinderfilms in combinatie met de ‘Speeltuin van de Verbeelding’ – een speels en kunstzinnig vormgegeven decor met installaties die alle zintuigen prikkelen. Met een toegangskaartje kunnen de kinderen zowel naar de film als naar de Speeltuin van de Verbeelding. In september reist het festival naar Groningen en is in december te bezoeken in Eindhoven.

Films

Er draaien lange en korte, spannende en grappige, ontroerende, en ook experimentele films.. Deze films voeren je weg van de gebaande paden en laten je met andere ogen kijken naar de wereld om je heen. Veel films die worden vertoond, waren nog niet eerder in de bioscoop te zien.

Speeltuin van de Verbeelding

Bij Taartrovers Film Festival draait alles om de verwondering. De installaties in de Speeltuin van de Verbeelding nodigen kinderen uit om te spelen en fantaseren, op onderzoek uit te gaan, van alles te ontdekken en zelf te maken. De bijzondere activiteiten prikkelen alle zintuigen: zo kunnen kinderen met zonlicht een foto maken en met hun lichaam kleuren op het doek dansen. Of met de handen lijnen van lange draden borduren, verhalen spelen en filmpjes maken met kleurrijke knopen. Even uitrusten kan met verhalen op je oren of teken in de lucht en trek warme lijnen in het zand. In de Speeltuin van de Verbeelding wordt ook dit jaar weer gebakken! Kneed zelf je wolkenbroodje en eet deze vers uit de oven op.

Programma Taartrovers Film Festival 2020

Amsterdam, EYE Filmmuseum4 mei t/m 10 mei 2020
Groningen, Groninger Forumseptember 2020
Eindhoven, Natlab Eindhovendecember 2020

Over Taartrovers

De Taartrovers zijn de bedenkers en makers van cultuur voor en met jonge kinderen. Dit ondernemen ze op eigen initiatief of in opdracht van musea, festivals, scholen, gemeenten en, bedrijven. Bij Taartrovers ontdekken kinderen op een speelse wijze de kracht van film en verbeelding. De programma’s van Taartrovers bestaan uit kunstzinnige filmvoorstellingen en speelse installaties. Hiermee scheppen zij een imaginaire wereld en voeden ze de verbeeldingskracht. Taartrovers laat kinderen onderzoeken, spelen, maken en ontdekken. Op deze manier kunnen ze vormgeven aan hun gevoelens, beelden en verhalen.

Film is de basis van alle programma’s. In de activiteiten is er bovendien volop aandacht voor muziek, beeldende kunst, vormgeving, illustratie, beweging en verhalen. Ook eten speelt een rol, om te proeven en te ruiken, om te maken en te delen, om samen te komen en feest te vieren.