Verschillende drakensoorten. Westerse wereld draken

20 Sep 2007

Onderzoekers zijn het erover eens: de Westerse drakensoorten zijn aan elkaar verwant. Toch zijn er interessante verschillen te ontdekken tussen de Westerse ondersoorten. Zo kan de Europese draak vuur spuwen met behulp van een licht ontvlambaar. Datzelfde gif is bij de Holendraak daarentegen niet ontvlambaar, waardoor hij geen vuur kan spuwen. Het gif van de Vorstdraak lijkt nog het meest op een bevriezend gas.

Europese draak

kaartje-europese-draakDe Europese draak is bij de meesten bekend omdat hij vuur spuwt en verzot is op schatten. Alleen in de meest afgelegen gebieden komen ze nog voor. Eens in de drie jaar vervelt de Europese draak. Sommige van de Europese draken kunnen praten.

Een volwassen Europse draak is groen, rood en zwart van kleur en is zo’n vijftien meter lang en vier tot vijf en halve meter hoog. De Europese draak eet vee (zoals koeien en schapen) en soms mensen (alleen als er echt niks anders te vinden is, omdat mensen zo ontzettend bitter smaken). Met zijn staart, klauwen, hoorns en niet te vergeten zijn vurige adem heeft de Europese draak een stel geduchte wapens.

Vorstdraak

kaartje vorstdraakDe Vorstdraak brengt de winter door op de Zuidpool en legt elk jaar duizenden kilometers af om tijd in zijn favoriete omgeving door te brengen: donkere en koude streken. Een Vorstdraak woont in een ijsberg of gletsjer. Hij is meestal wit van kleur hoewel sommigen beweren Vorstdraken met een lichtblauwe of roze kleur gezien te hebben.

Een Vorstdraak spuwt geen vuur maar ijskoude lucht, die zijn slachtoffer onmiddellijk in een klomp ijs verandert. Verder heeft hij zijn klauwen, hoorns en staart om zich mee te verdedigen. Een Vorstdraak voedt zich met ijsberen, walrussen, orca’s en reuzeninktvissen. De Vorstdraak is net wat kleiner dan de Europese draak, zo’n dertien meter lang en tussen vier en vijf meter groot.

Holendraak

kaartje holendraakJe vindt de Holendraak in natte, open landschappen. Qua uiterlijk ziet-ie er een beetje uit als een slang. Hij heeft wel vleugels, maar die zijn veel te klein om mee te kunnen vliegen. Het is onduidelijk waar ze eigenlijk voor dienen.

Een Holendraak huist gewoonlijk meestal in een vijver, een plas of bewoont een vochtig hol vlakbij open water. Hij is (voor een draak) vrij klein – ongeveer tien meter lang en tot twee meter hoog. Hij valt zijn prooi aan met zijn giftanden en door ze te verstikken. Een Holendraak leeft van kleine dieren zoals konijnen. Maar ook herten, loslopend vee of een verdwaald kind lust hij graag.

Ik ~ op 5 July 2015 om 20:14

Dit is het vervolg vanaf eghre eghre moest echte zijn dus vanaf echte echte draak wil zien met je eigen ogen kun je of heel lang zoeken naar een draak die in lichaam nu ook draak is aangeaangezien die zich momenteel bijna allemaal verschuilen wegens groeperingen zoals de AWTOK. Je kan wachten tot het ons gelukt is om veiligheid te brengen of zoek iemand die draak is in geest alleen zullen deze er niet als een draak uit zien maar ze zullen wel denken en doen als een draak en soms zullen ze ook lichte krachten hebben. zoals meer hitte of koud proof sneller helen lichaamsfunkties versterken verzwakken of uitschakelen zoals bijvoorbeeld het uitschakelen van pijn of gehoor bij bijvoorbeeld harde muziek of beter horen om iemand die heel ver weg is af te luisteren. Er zijn nog veel meer krachten echt veel meer

Ik ~ op 5 July 2015 om 19:43

De informatie in die tekst klopt niet helemaal. Aangezien er veel meer soorten draken zijn. ook zijn er veel meer soorten krachten die een draak kan hebben. En niet alle draken zijn zo groot velen zijn namelijk veel kleiner dan 15 meter lang. En voor iedereen die denkt dat draken niet echt bestaan.. ze bestaan wel of eigenlijk we bestaan wel als je een echre

sid ~ op 12 December 2012 om 20:55

ik vind het super ondanks ik 12 ben en mijn lievelingsdier draken zijn dat ze niet bestaan boeit me niet ik vind draken cool

Dilay ~ op 16 October 2012 om 16:53

De Holendraak Leefgebied De draak leeft in Europa. Hij leeft in vochtige open gebieden. Naam De naam van de draak is Holendraak. Voedsel Hij eet konijnen en herten. Uitzicht Hij is bruin. Afmeting Hij is 10 meter lang en 1meter groot. Bijzondere kenmerken Door zijn slangachtige lijf kan hij in kleine grotten onder de grond voortbewegen. Hol Hij leeft naast vijvers en rivieren.

tris ~ op 18 February 2012 om 16:42

hoe dom.... dit komt gewoon uit het boek van d.r ernest drake, en die is al nep. raar zeg dat jullie kinderen dit soort dingen wijs maken...